fbpx
bekeken: 186 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Mercedes Actros SLT voor De Gier

DOMEIN:

Geplaatst op: 6 februari 2020, 10:15

Leestijd: < 1 minuut

De Gier Rotterdam heeft een Mercedes-Benz Actros SLT met Big Space-cabine in gebruik genomen.

Met deze vierassige trekker maakt Mercedes-Benz na bijna tien jaar zijn rentree in het wagenpark van de specialist in exceptioneel transport. Dealer Hogenbirk heeft de trekker geleverd.

Zwaar transport

De Gier is gespecialiseerd in industriële verhuizingen, het transport en verhuur van onder meer mobiele hijskranen, transport van kraanballast, en het transport en plaatsing van tramrails. Met het oog op deze zware werkzaamheden was de aangeschafte Mercedes-Benz truck een logische optie. “Deze SLT-trekker maakte een erg goede indruk. Ondanks dat we op dat moment geen truck nodig hadden, is deze toch blijven hangen”, vertelt directeur-eigenaar Jan de Gier.

Slijtagevrije koppeling

Vooral de aanwezigheid van de turboretarderkoppeling viel in de smaak. Deze slijtagevrije koppeling, die in samenwerking met Voith is ontwikkeld, maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren. Tegelijkertijd dient de koppeling als retarder voor extra veiligheid. “Warmlopen is verleden tijd. Met de slijtagevrije turboretarderkoppeling kan de truck van Mercedes-Benz in iedere situatie veilig optrekken, manoeuvreren en remmen. En in de praktijk blijkt dat de trekker goed kan manoeuvreren en rangeren met een treingewicht van 100 ton.”

Henrik Henriksson voorzitter…DAF houdt stand in krimpende…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties