bekeken: 347 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Martins breidt uit met balanceerkorrels

DOMEIN:

Geplaatst op: 2 december 2019, 14:53

Leestijd: < 1 minuut

Martins Industries voegt Magnum+ toe aan haar merkenportfolio van bandenapparatuur en -producten. De glazen korrels van Magnum+ zouden “een revolutionair alternatief” zijn voor balanceren met op de velg gemonteerde gewichten.

Magnum+ wordt gemaakt van gehard glas en zou diverse voordelen hebben ten opzichte van balanceren op de velg. Traditioneel is dit werk gebaseerd op een meting op een bepaald moment. Tijdens het gebruik onderweg slijt een band echter, en daarmee verandert de balans. De Magnum+ balanceerkorrels daarentegen zouden zich continu optimaal aanpassen – in de band zelf – en “minimaal” een bandenleven meegaan.

Hergebruik

Aan de hand van het bandgewicht berekent de monteur hoeveel korrels hij moet aanbrengen. Deze kunnen niet breken of uit elkaar vallen, hebben geen silicacoating en kunnen geen vocht opnemen. Ook zijn de korrels volledig compatibel met gewone en TPMS-ventielen (te groot om het sensorsignaal te verstoren). Ze bewegen vrij door de band, zonder van vorm te veranderen. Volgens Magnum+ is er geen nadelig effect op de garantie van de bandenfabrikant.

Toepassing is behalve in de trucksector ook mogelijk bij personenauto’s en motorfietsen. De korrels zijn bijna perfect rond (98 procent en extreem glad. “Daardoor laten ze de binnenzijde van de band volledig intact”, stelt de producent. Bij eventuele vervanging van de band(en) kunnen de korrels eruit worden geschept en hergebruikt in een nieuwe set. De afgelopen tijd heeft Magnum+ een rebranding ondergaan, van het logo tot de onlinepresentatie en productverpakking.

Groeistrategie

De overname past in de groeistrategie van Martins Industries. De onderneming uit Canada wil met haar assortiment wereldwijd alle soorten bedrijven bedienen die werken en omgaan met banden. Ceo Martin Depeltau ziet synergie met Magnum+ op het gebied van kwaliteit, innovatie en distributiekanalen. De producten worden op voorraad gehouden in Martins’ distributiecentra in Tilburg, Memphis, Montreal en Sydney.

Martins Industries is opgericht in 2002 en heeft tot nu toe meer dan twee miljoen producten op het gebied van bandenservice-apparatuur ontworpen en verkocht. Klanten bevinden zich onder meer in de banden-, personenauto- en vrachtwagenbranche.

Vos Logistics neemt Snel uit…Column Tim de Jong: Chauffeur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties