fbpx
bekeken: 178 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

MAN zegt werkzekerheid op

DOMEIN:

Geplaatst op: 30 september 2020, 10:34

Leestijd: < 1 minuut

Truck- en busfabrikant MAN maakt vaart met de opdracht van Volkswagen om het personeelsbestand fors te reduceren. Een eerste stap is het opzeggen van werkzekerheid voor een aantal fabrieken. Dit moet uiteindelijk leiden tot een reductie van 9500 van de 36.000 man personeel.

In principe heeft MAN overeenkomsten met de fabrieken in Plauen, Wittlich en het Oostenrijkse Steyr om tot 2030 voor MAN te produceren. Deze afspraken heeft MAN nu eenzijdig opgezegd, en wel per 30 september 2020.

Verzet

Lokale overheden komen nu in het geweer. De regering van de Duitse deelstaat Sachsen wil in gesprek met MAN om de fabriek in Plauen open te houden, zelfs nadat is gebleken dat het personeel wellicht aan de slag kan in de fabriek van elektrische auto’s van Volkswagen in Zwickau. Ook de ondernemingsraad van MAN ligt dwars. Zij spreekt van een ‘Kulturbruch’ en kondigde aan de plannen te zullen dwarsbomen. Zo is er meer verzet in regio’s waar MAN nu nog truck en bussen produceert.

Aanval

Moederbedrijf Volkswagen beschouwt de gang van zaken als ‘een aanval op de hele Volkswagen-familie’. Een van de bestuursleden van VW zegt botweg dat MAN in het verleden verzuimd heeft tijdig te snijden in personeelsbestand en productiecapaciteit. “Fouten uit het verleden wreken zich nu”, aldus de Volkswagen-directie. Verwacht wordt dat in de grote fabrieken van MAN in München en Neurenberg ook nog ontslagen zullen vallen.

Twee DAF-trucks voor…Chinese FAW staakt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties