fbpx
bekeken: 237 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

MAN TGS en aangepaste TGL voor Hoekstra

DOMEIN:

Geplaatst op: 9 juli 2020, 09:31

Leestijd: < 1 minuut

Onlangs heeft transportbedrijf Hoekstra uit Sneek een nieuwe MAN TGS-trekker in gebruik genomen en een door de dealer naar de wensen van Hoekstra aangepaste TGL-bakwagen.

Op zoek naar een 12 tons motorwagen voor de landelijke distributie kwam Hoekstra via MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens uit bij de TGL. Directielid Tjitze Hoekstra: “Voor ons was de TGL 12.220 met de viercilinder krachtbron in combinatie met de geautomatiseerde zesbak de beste oplossing, alleen was die af fabriek voorzien van kleine wielen. Dat werkt voor ons niet, want die kleine banden slijten te snel. Bovendien wilden we iets meer hoogte voor het aandocken. Wierda kwam toen met de oplossing waar we nu mee rijden, de TGL 12.220 op 19,5 inch wielen. Dat lijkt eenvoudig, maar 19,5 inch wielen voor acht-gats montage bestonden niet. Die worden dus speciaal voor ons gemaakt.”

Het resultaat is een MAN TGL op grotere wielen, met een aangepaste overbrenging in de achteras.

TGS

Onlangs werd ook een nieuwe MAN TGS 18.430 in de vloot opgenomen. “We kwamen op dit type met de D26 krachtbron uit na een korte periode van testen met twee andere MAN-trucks. Dit bleek voor ons de meest ideale aandrijflijn, in combinatie met de TipMatic versnellingsbak van MAN. Met name de geavanceerde veiligheidssystemen aan boord met onder meer de ‘Stop and Go’ ACC maken indruk. De vaste chauffeur is erg enthousiast over de nieuwe MAN”, aldus Hoekstra.

De MAN TGS is, net als alle trekkers in het wagenpark van Hoekstra volledig luchtgeveerd. Het totale wagenpark van Hoekstra telt 62 trekkende eenheden, waaronder twee MAN TGS-trekkers, zes MAN TGL-bakwagens met een Yntema opbouw met laadklep en twee MAN TGE-bestelwagens met een City Box opbouw met laadklep.

Stoelendans binnen top TratonEr is meer aan de hand bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties