fbpx
bekeken: 227 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

MAN breidt TGE-gamma verder uit

DOMEIN:

Geplaatst op: 16 juli 2020, 09:57

Leestijd: < 1 minuut

Truckfabrikant MAN breidt het gamma van de TGE-trucks uit met uitvoeringen tot 5,0 en 5,5 ton. Daarmee is de TGE nu beschikbaar in varianten van 3,0 tot 5,5 ton.

Voor de ombouw van de voertuigen met vierwielaandrijving werkt MAN samen met de Oostenrijkse specialist Oberaigner. De nieuwe varianten kunnen onder meer worden ingezet als brandweer- en hulpverleningsvoertuigen, voertuigen voor de gemeentelijke dienst en de bouwsector, of zelfs als offroad-campers en minibussen met een hoog laadvermogen.

Aandrijving

De nieuwe 5,0 tot 5,5 tons bestelwagens hebben een permanente vierwielaandrijving met eentraps voorwielaandrijving en een drieassige verdeelbak met een lastafhankelijke vermogensverdeling tussen de assen (Torsen-differentieel). Als de tractie op één as zou afnemen, wordt er automatisch en zonder vertraging meer koppel overgedragen op de andere as.

Opties

De basis voor de ombouw zijn de standaard TGE bestelwagens of de TGE chassiscabine met achterwielaandrijving, een 4,7:1 achterasverhouding, dubbel lucht en de krachtigste 2,0-liter dieselmotor met 130 kW 177 pk en 410 Nm koppel. De beschikbare opties zijn een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen of een achttraps automaat en een wielbasis van 3640 of 4490 millimeter. Daarnaast kunnen de TGE bestelwagens als optie worden uitgerust met super single-banden.

Instaphoogte

Het onderstel hoeft niet te worden verhoogd voor de montage van de vierwielaandrijving, zodat de instaphoogte onveranderd blijft – een duidelijk voordeel bij gebruik als bijvoorbeeld een ambulance of minibus. Een verhoging van het voertuigniveau met 30 millimeter om de bodemvrijheid te vergroten is echter wel mogelijk als optie.

Laadvermogen

Ook het laadvermogen blijft nagenoeg onaangetast, want het extra gewicht van de vierwielaandrijving bedraagt slechts circa 130 kilogram. Zo heeft een 177 pk sterke 5,5 ton zware TGE met enkele cabine en korte wielbasis ondanks de vierwielaandrijving een indrukwekkend laadvermogen van ongeveer 3370 kilogram.

Shell en OK in assortiment…Britten willen verbod op tien…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties