bekeken: 141 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

MAN 8X8 WS voor het zware werk

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 mei 2020, 11:06

Leestijd: < 1 minuut

Haarsma uit het Friese Tjerkwerd heeft een nieuwe MAN TGS 46.470 8×8 WS kipper in gebruik genomen. Met het oog op wendbaarheid is het voertuig voorzien van een gestuurd WVT Wide-Spread tandemstel. Ook is voorzien in een hydraulische veersysteem voor comfort en stabiliteit.

De Haarsma Groep omvat vijftig vaste medewerkers en een net zo groot aantal tijdelijke- en inhuurkrachten. Onder de Groep vallen Infra & Milieu, WBR Recycling, Projectontwikkeling, Kraanverhuur en Transport. Het wagenpark telt negen zware bedrijfswagens, een vloot van ruim dertig bestelwagens en een machinepark met eigen graafmachines en dergelijke.

8×8 kippers

De vloot van zware bedrijfswagens loopt uiteen van trekkers met kiptrailers, diepladers en kippers met verschillende configuraties. Zo zijn er 8×4 kippers, is er een 10×4 en sinds kort de nieuwe MAN 8×8. Directeur Tjeerd Haarsma: “We merken dat er markt is voor 8×8 kippers, voor het echt zware werk in de zandbanen. Met onze bestaande vloot konden we veel aan, maar met deze echte terreinauto erbij bieden we een compleet pakket.”

Eigen werkplaats

Met een toegestaan totaalgewicht van 46 ton heeft de nieuwe aanwinst een laadvermogen van 28 ton. “In combinatie met een grote terreinvaardigheid is dat precies wat we zochten. Daarbij komt dat de MAN-dealer ons aanspreekt. We doen veel onderhoud in eigen werkplaats maar de lijnen met de dealer zijn kort en dat is voor ons heel belangrijk.” Overigens is de nieuwe MAN 8×8 het eerste voertuig van dit Duitse merk in de vloot van Haarsma.

Opvallende, nieuwe Schmitz…PitPoint.LNG opent vernieuwd…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties