bekeken: 395 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Mainfreight breidt uit met 45 DAF’s

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 maart 2019, 17:39

Leestijd: < 1 minuut

Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het is een selectie geworden van uiteenlopende trucks. Het gaat om LF 180 en LF 210 14t bakwagens, CF 300 bakwagens, CF 410 LZV trekkers, CF 340 trekkers en XF 450 trekkers.

“We hebben een jarenlange relatie met DAF en zijn zeer tevreden over de producten”, aldus algemeen directeur Bertil ter Maat. “Al sinds 1963 rijden we met dit merk. Momenteel bestaat ons wagenpark uit 350 eigen trucks, waarvan 75 procent DAF. Ze zijn prettig om mee te werken, makkelijk in onderhoud en leveren goede prestaties.”

Stukgoed en groupage

Mainfreight Transport Nederland zet de nieuwe voertuigen in voor verdeling van stukgoed en groupage binnen Europa. De LF/CF doen met name wat fijnmazigere distributie, de XF de langere afstanden. Afhankelijk van de modellen gaat het om jaarkilometrages van 65.000 (LF) tot 185.000 (XF, dubbelbemand), waarbij de routes leiden door heel Europa. Ter Maat: “We rijden over het algemeen zeven tot acht jaar met een truck. Vaak kunnen we tegen het einde pas echt zeggen wat die gekost heeft. Bij DAF zijn de kosten tot nu toe altijd binnen de verwachting. Ook de ervaringen van de chauffeurs zijn goed. Ze zijn super enthousiast over de nieuwe generatie. De trucks zijn stil, comfortabel en lijken voor de chauffeur gemaakt.”

Onderhoud

Het onderhoud van de trekkers gebeurt in huis. “Onze monteurs zijn geschoold en getraind door DAF. We hebben Davie-diagnoseapparatuur en gebruiken originele onderdelen. Met DAF en Allers Bedrijfswagens onderhouden we nauw contact. Ook dat verloopt altijd erg prettig en is nog een extra reden om bij DAF te blijven.”

Wereldwijd

Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener. Er zijn momenteel 240 vestigingen in 22 landen en meer dan zevenduizend teamleden. Het bedrijf is opgericht in 1978 door Bruce Plested, Executive Chairman. Inmiddels is het uitgegroeid tot de grootste supplychain logistics provider in Nieuw-Zeeland en Australië.

Branche wil zes maanden…MCB: camerasysteem op alle…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties