bekeken: 249 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Liqal bouwt LNG-tankstation aan E40 in België

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 5 december 2018, 15:04

Leestijd: 1 minuut

Het Nederlandse Liqal heeft een contract in de wacht gesleept voor de realisatie van een tankstation voor LNG en CNG bij het Texaco-tankstation naast de E40 in Heverlee, België. Het station zal in gebruik worden genomen door Drive Systems in samenwerking met EG Group (Texaco).

Drive Systems is een beheerder van aardgastankstations in België. Aangezien het Belgische beleid de vervanging van diesel door schone transportbrandstoffen ondersteunt, maken steeds meer voertuigeigenaren en transportbedrijven de overstap naar schoon en betaalbaar CNG en LNG, zegt Liqal. Drive Systems anticipeerde op deze trend door het eerste CNG-tankstation van België te bouwen, dat in 2014 operationeel werd.

Met de realisatie van deze nieuwe tankinstallatie in Heverlee, de eerste snelweglocatie voor LNG in Noordwest-Europa, heeft Drive Systems wederom een primeur. De totstandkoming ontvangt financiering van de EU via het Connecting Europe Facility (CEF) programma. “Deze ondersteuning was zeer welkom, omdat het aantal voertuigen op LNG of CNG voorlopig nog laag is. Dit initiatief toont de inzet van de Europese Commissie om alternatieve brandstof infrastructuur langs de voornaamste routes te stimuleren”, zegt Drive Systems.

Launching customer Ninatrans

Transportbedrijf Ninatrans, een Belgische pionier in LNG-aangedreven vervoer sinds 2015, zal een launching customer zijn voor het station. “Alternatieve brandstoffen zoals LNG zijn de toekomst voor het wegvervoer, maar deze moeten gemakkelijk toegankelijk zijn” zegt Benny Smets, CEO van Ninatrans. “Het LNG-station op de Texaco-locatie aan de E40 snelweg, dicht bij ons hoofdkwartier, past perfect in onze strategie om onze activiteiten koolstofarm te maken. We hebben besloten om 10 extra LNG-trucks te bestellen en er zullen meer eenheden worden toegevoegd als we de oudere dieseltrucks vervangen”.

Geïntegreerd

Het station, dat zal worden geïntegreerd in het bestaande full service Texaco tankstation, zal een LNG-opslagcapaciteit van 80.000 liter hebben, een pomp om LNG aan vrachtwagens te leveren en twee LCNG-pompen voor  voertuigen op gecomprimeerd aardgas, zowel aan de noord- als de zuidkant van de E40 snelweg. Daarnaast heeft de site een speciale pomp voor het vullen van CNG-tubetrailers voor CNG-dochterstations die worden beheerd door Drive Systems.

Tags: , ,

Diesel Technic Group breidt…Door technologie 64% minder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties