bekeken: 88 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Kuehne + Nagel koopt transporttak Rotra

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 19 november 2019, 22:25

Leestijd: 1 minuut

Het Zwitserse Kuehne + Nagel koopt de divisies wegtransport en logistiek van Koninklijke Rotra uit Doesburg. De overname hangt nog op goedvinden door de mededingingsautoriteiten.

Het wagenpark dat de wegtransporttak van Rotra voert, telt ruim tweehonderd trucks die door heel Europa reizen. Bovendien zijn er logistieke centra in Nederland en België. De zee- en luchtvrachtdivisies blijven in handen van de huidige eigenaren.

Harm Roelofsen, directeur en mede-eigenaar, zegt in het persbericht te verwachten dat de overgenomen divisies onder de nieuwe eigenaar een groeiperiode kunnen doormaken. De verwachting is uitgesproken dat er geen arbeidsplaatsen verloren zullen gaan.

Overnamepad

Voor Kuehne + Nagel geldt dat Nederland en België als belangrijke landen voor de logistiek worden gezien. De overname versterkt in hun ogen dan ook hun positie en het bestaande netwerk. Het is de ambitie van Kuehne + Nagel om sterke posities in belangrijke markten verder uit te bouwen. Dat bleek eerder al door de overname van het Oostenrijkse Jöbstl.

Tags: , , ,

Revolutionaire…Vijftig waterstofbussen voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties