bekeken: 299 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Krone Coil Liner voor Ad Priems Transport

DOMEIN: Wetgeving

Geplaatst op: 9 november 2018, 10:01

Leestijd: 2 minuten

Ad Priems Transport uit Esbeek (ten zuiden van Tilburg) heeft een nieuwe Krone Coil Liner trailer aangeschaft. Hij meet slechts tien meter. “Hiermee realiseren we een grote winst in productiviteit, wijze van laden en de ladingzekering”, zegt Priems.

Door te kiezen voor de kortere trailer realiseert Priems een leeggewicht voor de totale combinatie van 13 ton. Daarmee mag de vervoerder in Duitsland tot 45 ton laden en in België tot 30 ton. Priems was al Krone-klant en is onder de indruk van de constructie van de nieuwe Coil Liner. “Hier is duidelijk gebruik gemaakt van de techniek die Krone toepast in de containerchassis. Ook daar speelt gewicht een rol. We profiteren van de kennis van Krone, die leidt tot een lichtere trailer.”

Paragraaf 70

Maar wanneer iets technisch mogelijk is, moet het via keuringsinstanties ook wettelijk bevestigd worden. Omdat deze unieke trailer wettelijk gezien enigszins een buitenbeentje is, moest er een verklaring komen van het verkeersministerie. Dit betreft een zogeheten paragraaf 70 van de Strassenverkehrs-Zulassungsordnung (StvZo). Daarin wordt een ontheffing geregeld wanneer een aslastoverschrijding het gevolg is van ondeelbare lading. Voorafgaand aan de aflevering van de trailer in Esbeek werd deze ontheffing verleend bij de Krone-fabrieken in Werlte. “We proberen voor onze klanten het verschil te maken, natuurlijk wel binnen de wet. Met deze werkwijze hebben we alle hordes genomen om tot een uniek stukje dienstverlening te komen”, zegt Priems.

Coilspecialist

De werkgebieden van Priems zijn Antwerpen en Oosterhout. De meeste lossing gebeurt in het Ruhrgebied, het Sauerland en noord-Duitsland.  Het transportbedrijf heeft enkel trailers voor coilvervoer. De nu toegevoegde compacte coiltrailer is de derde Krone-trailer voor Priems. “Bij de aanschaf speelde mee dat ook voor deze trailer het Vario-ladingzekeringsysteem verkrijgbaar is. Dat scheelt veel tijd bij laden en lossen.”

Jubileum

Het bedrijf van Priems bestaat al sinds 1948. De huidige directie viert binnenkort het vijftigjarig werkjubileum. Zoon en dochter zijn inmiddels ook actief in het bedrijf en kleinzoon wordt opgeleid tot chauffeur. “We zagen al jaren geleden aankomen dat specialisatie in dit werk ons succes zou brengen. Er zijn in ons land vele familiebedrijven verdwenen. We hebben het gered door, zoals in dit geval, altijd mee te denken met klanten en er goed op te letten dat we wettelijk niet in de fout gaan”, aldus Priems.

Tags: , , , , ,

160.000 euro boete Limburgs…Movico neemt Racetrailer.com…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties