bekeken: 286 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Kroatische werkplaatskaart geldig tot 15 juli

DOMEIN: Telematica

Geplaatst op: 11 juli 2019, 09:53

Leestijd: 1 minuut

Kroatische werkplaatskaarten, die tijdelijk werden verstrekt om de smart tachografen van nieuwe voertuigen te kunnen ijken, in afwachting van Nederlandse werkplaatskaarten, zijn nog tot maandag 15 juli geldig. Dat meldt RAI Vereniging.

Door genoemde werkplaatskaarten tijdelijk in te zetten werd voorkomen dat de afgelopen maand tal van voertuigen de weg niet op zouden mogen, omdat de tachograaf niet geijkt zou zijn. In een mooie samenwerking hebben alle betrokkenen in Kroatische werkplaatskaarten een alternatief gevonden. Hierdoor werd voorkomen dat werkplaatsen en hun klanten gedupeerd zouden raken door de malaise die is ontstaan bij de implementatie van de nieuwe smart tachograaf.

Aanvraag

Volgens RAI Vereniging krijgen werkplaatsen niet automatisch een nieuwe kaart, maar moet deze bij Kiwa aangevraagd worden. Daarbij moeten bedrijven een nieuwe aanvraag doen en dus niet kiezen voor de optie ‘verlengen’, aldus RAI Vereniging.

Na de levering van de tijdelijk Kroatische werkplaatskaarten is voor een periode gebruik gemaakt van Britse werkplaatskaarten. Die hebben de normale geldigheid van een jaar en hoeven dus niet tussentijds vervangen te worden door een Nederlandse kaart. Naar verwachting gaat KIWA vanaf 10 juli de officiële Nederlandse werkplaatskaarten uitleveren, eveneens met de normale geldigheid van een jaar.

In het juni-nummer van Aftersales Truck kunt u alles lezen over de gang van zaken rond de nieuwe tachograaf

Tags: , ,

Minister wil minder transport…Ook Melis ondertekent safety…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties