bekeken: 201 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Kiwa wil prijs chauffeurskaart fors verhogen

DOMEIN: Wetgeving

Geplaatst op: 6 december 2018, 10:09

Leestijd: 1 minuut

De prijs van tachograafkaarten stijgt per 1 juni 2019 van 95 naar 100 euro als het aan producent Kiwa ligt. TLN en evofenedex komen hiertegen in verweer. Zij vinden dat de prijsverhoging niet is te rijmen met het sinds 2016 in concept verkerende nieuwe tariefstelsel en de wens van de Tweede Kamer.

digitachoDe organisaties hebben Kiwa hun bezwaren laten weten en vragen om een geloofwaardige prijs voor tachograafkaarten. Ook vragen zij de minister niet akkoord te gaan met het voorstel en vaart te maken met het nieuwe tariefstelsel. Door eerdere inzet van TLN en evofenedex zijn de Kiwa-tariefvoorstellen de afgelopen jaren steeds naar beneden bijgesteld.

Nieuw stelsel

De stijging strookt volgens de beroepsorganisaties niet met het nieuwe, rechtvaardigere tarievenstelsel voor ILT- en Kiwa-producten, waar de overheid nu al jaren aan werkt, maar dat nog steeds niet definitief is. In dat nieuwe stelsel moet de prijs van producten als de tachograafkaart allereerst kostendekkend zijn, dus zonder een grote winstmarge.

2,5 keer duurder

Nu is het tarief tot wel 2,5 keer zo hoog als in de ons omringende landen. Het is de expliciete wens van de Tweede Kamer dat de verkoop van tachograafkaarten zoveel mogelijk tegen kostprijs gebeurt. Het ministerie van IenW maakt naar verwachting nog dit jaar de definitieve prijs van de tachograafkaart bekend.

Tags: , , , ,

XPO gaat met LZV's rijden in…Rema Tip Top distributeur Horn…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties