bekeken: 216 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Kenworth krijgt ook een nieuwe spuiterij

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 1 mei 2019, 13:15

Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse zusje van DAF, Kenworth, krijgt ook een nieuwe, grotere spuiterij zodat er meer trucks van dit merk gebouwd kunnen worden. Behalve 200 miljoen euro in DAF, investeert Paccar ook 140 miljoen dollar in een nieuwe spuiterij in Ohio.

Kenworth en moederbedrijf Paccar verwachten dat de nieuwe spuiterij in 2021 gereed is en dat daardoor de capaciteit met de helft stijgt. Dat is nodig, omdat volgens betrokkenen de vraag naar Kenworth trucks onverminderd groeit. Paccar gaf gisteren een nieuw kwartaal bericht uit, dat wederom het kenmerk vertoonde van alle eerdere, soortgelijke berichten: record op record, en alleen maar groei. De nieuwe spuiterij bewerkstelligt ook dat de emissies van het spuitbedrijf met 80% zullen afnemen vergeleken met de huidige faciliteit.

DAF

Aan het kwartaalbericht van Paccar valt op dat de Partsdivisie in een kwartaal tijd een miljard heeft omgezet en een ‘pre-tax’ winstmarge heeft van iets meer dan 20%. Verder valt op dat DAF in het segment boven 16 ton een plus van 10% rapporteert. Dat is opvallend, omdat registraties in ons land juist afnemen, zoals DAF eerder meldde. Daardoor is de productie ook al iets teruggeschroefd. Het merk rekent zichzelf een marktaandeel toe in Europa van 17,1%, in een markt die als stabiel wordt voorspeld.

Op bijgaande foto zien we een lange meneer die we goed kennen: het is Harry Schippers, voormalig DAF topman en intussen CFO van Paccar.

Tags: , , ,

Truckstore breidt garantie uit…Steigermateriaal per…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties