fbpx
bekeken: 113 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Kansen en risico’s van digitale platforms

DOMEIN:

Geplaatst op: 25 september 2020, 10:12

Leestijd: < 1 minuut

TVM verzekeringen heeft onderzoek gedaan naar digitale vervoersplatforms, die de laatste tijd sterk in opkomst zijn. In de greenpaper ‘Platformeconomie in transport en logistiek: omarmen of vermijden?’ zet de verzekeraar de kansen en bedreigingen op een rij.

Aan de ene kant wordt het klantcontact van traditionele bedrijven als grote meerwaarde gezien ten opzichte van platforms. Tegelijkertijd blijken bemiddelingsplatforms zonder eigen producten geen sterke factor in tijden van crisis. Een van de belangrijkste conclusies die TVM trekt is dat logistieke dienstverleners en transporteurs hun ogen vooral niet moeten sluiten voor de snelle opkomst van de digitale platforms, maar hier juist tijdig en zorgvuldig op moeten anticiperen. Het onderzoek is uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Panteia, in opdracht van TVM.

Meer greenpapers

De greenpaper is een nieuw initiatief van TVM verzekeringen. Het is feitelijk een whitepaper, die omgedoopt is vanwege de groene huisstijl van TVM. Arjan Bos, ceo van TVM verzekeringen: “Wij zijn een coöperatieve verzekeraar. In deze rol past het om trends en ontwikkelingen onder een vergrootglas te leggen. Om nieuwe inzichten te verschaffen of om kansen en risico’s te schetsen. Voor ons, maar vooral ook voor de leden van onze coöperatie en voor anderen die in onze sector werkzaam zijn. Ook op deze manier leveren we een bijdrage aan een gezonde sector. We gaan in de toekomst vaker TVM greenpapers over relevante onderwerpen publiceren.”

Eerste nieuwe MAN TGX voor G.…Minder verstopping roetfilter…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties