bekeken: 460 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Jan de Rijk op zoek naar opvolger ceo Scholte

DOMEIN:

Geplaatst op: 2 mei 2019, 10:45

Leestijd: < 1 minuut

Sebastiaan Scholte vertrekt bij Jan de Rijk Logistics. Hij fungeerde negen jaar als algemeen directeur. Meldingen in algemene media suggereren dat deze stap zijn eigen keus is en niet die van Jan en Jacqueline  de Rijk.

Om zijn taken over te dragen, blijft Scholte aan tot 1 juli. In een artikel in het Algemeen Dagblad suggereert hij dat de aanstaande jaarcijfers beter zullen zijn dan die van 2017. Scholte zegt dat het nu een goed moment is om op te stappen en aan iets nieuws te beginnen. Maar hij zegt ook dat trucks van De Rijk jaarlijks twintigduizend ritten door de Eurotunnel maken en dat een harde Brexit “een enorme impact” kan hebben. Op jaarbasis kan een uur vertraging bij de douane volgens Scholte anderhalf miljoen euro kosten. Desalniettemin ziet hij 1 juli aanstaande als optimale vertrekdatum.

Met 1400 man personeel en een vloot van circa duizend vrachtwagens is Jan de Rijk een van de grootste logistieke bedrijven in ons land. Het bedrijf heeft 27 kantoren in dertien landen en draait een jaaromzet van 230 miljoen euro.

Op de foto staat Scholte tweede van links, naast de nieuw aangestelde topman van Paccar, Preston Feight. Door een overname doet De Rijk al het vervoer voor DAF tussen de fabriek in Eindhoven en de cabinefabriek in het Vlaamse Westerlo. 

DAF sinds 2010 weer terug in…Hogere lonen: lichte toename…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties