fbpx
bekeken: 323 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Iveco wil Nikola Tre in Ulm bouwen

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 februari 2020, 11:04

Leestijd: < 1 minuut

Start-up Nikola laat weten zijn elektrische truck, de Nikola Tre, die gebruikmaakt van Iveco-techniek, in de fabriek van Iveco in Ulm te gaan bouwen.

Tijdens de introductie van deze elektrische truck, die naar keuze met brandstofcel (waterstof), of een accupakket besteld kan worden, was er nog speculatie waar deze nieuwe trekker gebouwd gaat worden. Op dit moment gebruikt Iveco de grote fabriek in Ulm voor de opbouw van brandweerwagens en speciale voertuigen voor defensie. Om de fabriek klaar te maken voor productie van de nieuwe generatie trucks, wordt veertig miljoen euro geïnvesteerd, aldus Nikola en Iveco. De bedoeling is om in het eerste kwartaal van 2021 de productie te starten.

Toelevering

Andere fabrieken van Iveco moeten zorgen voor de toelevering van componenten. Daarvoor selecteerde Iveco de fabrieken in Madrid, waar de S-Way wordt gebouwd, en Valladolid. De eerste modellen die in productie zullen gaan zijn een 4×2 en een 6×2 met een accupakket, dus nog niet de waterstofversie. Maximaal zal het batterijpakket goed zijn voor 720 kWh, waarbij volcontinu 480 kW (652pk) geleverd moet worden. De actieradius bedraagt naar verwachting circa 500 kilometer.

Waterstof

In 2021 willen Iveco en Nikola de waterstofversies van de Tre in de praktijk gaan testen in het kader van het Europees ondersteunde H2Haul project, waarna in 2023 de marktintroductie moet volgen. Dat is dus wat later dan aanvankelijk werd aangekondigd.

Nikola en Iveco

De Nikola Tre is gebaseerd op het Iveco S-Way-platform. Daarop wordt door Nikola een aandrijflijn gebouwd. Ook alle elektronica, inclusief het infotainmentsysteem voor de chauffeur, komen van Nikola. Komende zomer worden prototypes getest. Die zullen op de IAA van september aanstaande te zien zijn.

Hankook verlengt levering…Duitse rechter wijst claim…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties