bekeken: 594 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Iveco op koers met verkopen LNG

DOMEIN: Truckverkoop

Geplaatst op: 8 juli 2019, 09:59

Leestijd: 1 minuut

Bij de introductie van de nieuwe S-Way bleek dat truckbouwer Iveco onverminderd inzet op LNG-trucks. Daarbij is het niet zo dat er een sterkere motor in pijplijn zit.

Iveco verwacht dat de verkopen van LNG-trucks verder zullen aantrekken. “Er komen steeds meer tankstations bij en er worden bio-LNG-fabrieken gebouwd”, aldus Iveco. Het bedrijf verwacht in 2019 6500 LNG-trucks te verkopen. Volgend jaar zullen dat er naar verwachting 9000 zijn. Het afgelopen jaar ging het om zo’n 3000 trucks en het jaar ervoor nog geen 1500. Iveco is daarmee naar eigen zeggen marktleider op het gebied van LNG-trucks. Ook Volvo en Scania bieden LNG-trucks aan. In hun thuisland ervaren de Zweden dat er ook steeds meer tankstations bij komen, met name op de lijn Göteborg-Stockholm.

CO2-reductie

Iveco stelt dat voor een snelle reductie van CO2-uitstoot LNG-trucks onontkoombaar zijn. “Elektrische trucks laten nog op zich wachten en waterstof is een stip aan de horizon. Wie dus snel tot een reductie van CO2-uitstoot wil komen, kan niet om LNG heen.”

Iveco verwacht dat binnen een jaar bio-LNG op grote schaal beschikbaar komt, aardgas uit hernieuwbare bronnen. Onder andere Shell werkt aan een fabriek hiervoor in de regio Amsterdam.

De LNG-truck van Iveco heeft een vermogen van 460 pk. Aanvankelijk zat er daarnaast nog een 500 pk-versie in de pijplijn, maar dat programma is met het vertrek van topman Pierre Lahutte in de ijskast gezet.

Tags: ,

E. van Wijk neemt Twentepoort…Eerste van 65 Actros-trucks…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties