bekeken: 446 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Iveco investeert kwart miljard dollar in Nikola

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 september 2019, 12:50

Leestijd: 1 minuut

CNH Industrial, het moederbedrijf van Iveco, neemt voor een kwart miljard dollar deel in start-up Nikola, dat een aantal waterstoftrucks ontwikkelt. CNH Industrial wordt daardoor voor 25% eigenaar van Nikola Motor.

CNH Industrial betaalt honderd miljoen dollar in cash en levert voor 150 miljoen services in de vorm van productontwikkeling, productiefaciliteiten en andere technische expertise. Ook gaat CNH Industrial componenten leveren aan Nikola die ertoe zullen leiden dat de waterstoftrucks van Nikola typen Two en Tre eerder de markt op zullen kunnen komen.

Concreet is afgesproken dat Iveco en FPT Industrial, nu nog onderdelen van CNH Industrial, Nikola zullen ondersteunen in de ontwikkeling, bouw en productie van de drie waterstoftrucks die Nikola al in de steigers heeft staan. Nikola ondersteunt CNH Industrial in expertise op het gebied van de brandstofcel, opslag van waterstof aan een chassis, over-the-air-software updatesvoertuigregeling en tal van andere nieuwe technieken.

Iveco netwerk voor Nikola

Volgens het persbericht van CNH Industrial is de stap naar waterstof de meest logische na LNG en is het de bedoeling om al in het vierde kwartaal van 2022 trucks van Nikola op de Europese markt te gaan aanbieden via het dealernetwerk van Iveco. Hiertoe zullen ook batterij-elektrische voertuigen gaan behoren. Commentaren van betrokken topmanagers laten vooral zien dat de heren haast maken op alle fronten.

Tags: , ,

Eurol introduceert…Nooteboom nadrukkelijk…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties