bekeken: 825 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

ING: Methoden om brandstof te besparen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 mei 2018, 11:08

Leestijd: 1 minuut

Sectoreconoom Rico Luman van ING zette enkele methoden op een rij waarmee transportbedrijven brandstof kunnen besparen. De prijs aan de pomp is de afgelopen periode opgelopen  en dus moeten kosten wederom extra tegen het licht worden gehouden.

Luman somt vijf methoden om brandstof te besparen op die in een diagram zijn vervat. Daarbij laat hij duidelijk zien dat de eenvoudigst door te voeren methode al winst van betekenis oplevert, het aanpassen van de rijstijl van de chauffeur en het verlagen van de maximum snelheid. In beide gevallen zet hij de brandstofbesparing die dit met zich mee kan brengen op 8%.

De branche is al grotendeels omgeschakeld op Euro VI trucks, de norm dateert van 2012 en in zes jaar tijd is het merendeel van de truckvloot in ons land wel weer vervangen.

Koelmachines

Het argument om met elektrische koeling te gaan werken is minder goed te plaatsen omdat lang niet alle vrachtwagens op onze wegen uitgerust zijn met een koelmachine. Het is echter beslist zo, dat ook bij deze techniek winst is behaald de afgelopen jaren, wat erop neer komt, dat wei met moderne machines rijdt, het goedkoopste uit is.

Vervanging door een LZV is een mooie, maar kan natuurlijk lang niet in alle gevallen. Het is echter weer wel een feit dat wanneer in heel Europa LZV vrije doorgang zouden hebben, de Parijse klimaatdoelen in één keer gehaald zouden worden.

Tags: , ,

Bierbrouwer bestelt 800…Volvo Cars en Volvo Trucks…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Enos Kruijtbosch: 17 mei 2018 om 11:00

In de praktijk hebben we gezien dat door het veranderen van het rijgedrag (aanpassing rijstijl) met het Squarell ‘Driver Awareness Panel’ een besparing van 5 tot 17% aan brandstofkosten kan opleveren (bekijk succesverhalen van onze klanten op squarell.com). Ook zorgt bewust rijden voor minder onderhoudskosten.

Voordelen door het gebruik van het DAP:
– Rijstijlverbetering
– Brandstofverbruik reductie
– Verhoogde verkeersveiligheid
– CO2-uitstoot vermindering
– Vlootkosten verlaging

Software en hardware versies zijn beschikbaar als stand-alone oplossing, maar het is ook mogelijk het te gebruiken in combinatie met uw telematica-dienstverlener.
Meer informatie over het DAP op squarell.com of neem contact op met een van onze account managers.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties