fbpx
bekeken: 220 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

ING: ‘Geen stijging rijksuitgaven infrastructuur’

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 september 2019, 16:55

Leestijd: < 1 minuut

Daags na Prinsjesdag constateert ING dat er geen sprake is van een stijging van de rijksuitgaven voor de infrastructuur. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat suggereert in een persbericht dat er extra geld komt voor onderhoud aan spoor, wegen en vaarwegen.

Het kabinet zet geld uit het infrastructuurfonds apart voor noodzakelijk gebleken extra onderhoud aan bruggen, tunnels, vaarwegen en spoor, zegt ING. De instroom in het fonds blijft met 0,84% van het BBP echter lager dan voorheen. Investeringen in een toekomstbestendig mobiliteitsfonds laten dus nog op zich wachten. Een nationaal investeringsfonds kan daar verandering in brengen”, aldus de bank.

Wegenonderhoud

Het Rijk zegt dat het 2,6 miljard euro reserveert om onderhoud aan wegen, het spoor en de waterwegen zeker te stellen. De minister en staatssecretaris hebben op Prinsjesdag de eerste maatregelen bekend gemaakt voor de ‘grote opgave’ op het gebied van onderhoud en renovatie. Veel infrastructuur gaat al 75 jaar mee en moet worden opgeknapt. Met de toepassing van nieuwe technieken wordt de infrastructuur duurzamer, betrouwbaarder en efficiënter in onderhoud, verwacht het ministerie.
In de beschouwingen ontbreekt het perspectief van de invoering van een vrachtwagenheffing vooralsnog.

DAF start wervingscampagne…Filter Mann + Hummel vangt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties