bekeken: 178 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Infrastructuur Daimler voor e-mobiliteit

DOMEIN:

Geplaatst op: 13 november 2019, 11:26

Leestijd: < 1 minuut

Truckfabrikant Daimler komt met een infrastructuur die het werken met en het exploiteren van elektrisch aangedreven trucks eenvoudiger en aantrekkelijker moet maken. Daartoe komt het bedrijf met een aantal nieuwe diensten.

Om de implementatie van elektrisch aangedreven mobiliteit optimaal te laten gebeuren, richtte Daimler een aparte divisie op, de zogeheten E-Mobility Group Trucks & Buses. Deze groep komt nu met een divers aanbod om elektrisch rijden te vereenvoudigen voor klanten van het merk. Met de nieuwe diensten richt Daimler zich in eerste instantie op Europa, de VS en Japan.

App

Het gaat daarbij om de eTruck Ready app, die in het najaar van volgend jaar, dus op de IAA, geïntroduceerd gaat worden. De app registreert alle data van een rit en voorspelt dan de actieradius en het te verwachten stroomgebruik. Met de data uit de app beoogt Daimler klanten te adviseren om routes te optimaliseren en kostenniveaus te herkennen. Zoals bekend lijdt de transportbranche onder zogeheten ‘margekillers’ omdat er nog onvoldoende data beschikbaar zijn voor vervoerders om juist te kunnen beslissen. Een scherpe blik op de kostencomponent speelt hierin natuurlijk een doorslaggevende rol.

Laadstress

Ook wordt aangegeven waar de truck weer opgeladen kan worden. Dit gegeven krijgt volgens Daimler speciale aandacht, zodat chauffeur en ondernemer de laadstress wordt ontomen. Intelligente software is volgens Daimler de bron van lagere kosten en efficiënte investeringen. Met de nieuwe services wil Daimler de overstap naar elektrische mobiliteit vereenvoudigen. De truckbouwer verwacht vanaf 2022 elektrische trucks in serie te produceren en tegen het einde van het volgende decennium, trucks op waterstof te bouwen.

Eenvoudiger beleid milieuzonesMeerdere primeurs Thermo King…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties