bekeken: 307 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

ILT zoekt op korte termijn 150 inspecteurs

DOMEIN:

Geplaatst op: 6 september 2019, 11:52

Leestijd: < 1 minuut

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft op korte termijn 150 nieuwe inspecteurs nodig, meldt de instantie op haar website. Daarom start de toezichthouder nog dit najaar met een wervingscampagne.

In mei 2019 kreeg de ILT extra geld van de minister van Infrastructuur en Waterstaat, op verzoek van de Tweede Kamer. Het gaat om een verhoging van bijna tien procent ten opzichte van de huidige begroting.

Handhaving

De aanstaande nieuwe collega’s gaan aan de slag met toezicht en handhaving op het gebied van milieu, transport en wonen. Gezocht worden cyberspecialisten, financieel experts, data-analisten, onderzoekers, forensisch accountants, projectleiders en handhavers. De uitbreiding is nodig, zegt de ILT, omdat er “steeds meer gevraagd wordt” van de inspectie. Ook verandert de aard van het inspectiewerk.

Voorheen richtten de inspecteurs zich vooral op één onderwerp, zoals het opsporen van snorders in de taxibranche of papierencontrole bij vrachtwagenchauffeurs. Steeds meer echter heeft de ILT breed inzetbare experts nodig. Naast inhoudelijke deskundigheid is ervaring gewenst in de nieuwste technologieën, zoals machine learning en remote sensing.

Samenwerking

Met de extra capaciteit kan de Inspectie meer handhaven op het gebied van bijvoorbeeld taxi- en goederenvervoer. Denk bijvoorbeeld aan de aanpak van tachograaffraude met vrachtwagens en de taxisnorders. De komst van nieuwe collega’s moet ook de internationale samenwerking versterken.

Tachtig eVito Tourers voor…Twee DAF’s met opbouw Van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties