fbpx
bekeken: 130 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

HVO op drie tankstations van IDS in België

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 oktober 2020, 13:21

Leestijd: < 1 minuut

International Diesel Service (IDS), onderdeel van Q8, breidt zijn aanbod in België uit met 100 procent fossielvrije brandstof. Deze Hydro treated Vegetable Oil (HVO100) is verkrijgbaar in de trucktankstations in Maasmechelen, Meer en vanaf november ook in Herstal.

HVO is volledig gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en heeft 30 procent minder uitstoot van fijnstof, 9 procent minder stikstofoxide en 90 procent minder CO2 in vergelijking met gewone diesel. HVO kan getankt worden in gewone dieselmotoren (EN15940), zonder dat hier enige aanpassingen voor nodig zijn.

Duurzaam

Met het aanbod HVO in België hoopt IDS een belangrijke bijdrage te leveren om de CO2-uitstoot van langeafstand-verkeer te verminderen. “Dit is een belangrijke nieuwe stap naar een duurzamer aanbod op onze stations. We zullen nu nauw opvolgen hoe onze klanten reageren op deze duurzamere brandstoffen en zullen ons aanbod hierop blijven aanpassen”, zegt Hans Kats, Director Global Cards Business. “We zijn trots dat we met dit HVO-aanbod een voortrekkersrol kunnen nemen en tegemoet kunnen komen aan de wensen van onze klanten en de maatschappij.”

Reuzenorder voor Thermo KingGinaf weer in Nederlandse…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties