bekeken: 719 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Holthausen bouwt DAF op waterstof

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 juni 2019, 09:38

Leestijd: < 1 minuut

De Groningse DAF-dealer ESA heeft in samenwerking met Holthausen een DAF CF gebouwd die op waterstof rijdt.

Opdrachtgever voor de elektrische truck is de gemeente Groningen, die in totaal drie van dergelijke vrachtwagens heeft besteld. De voertuigen zullen in de binnenstad van Groningen worden ingezet om putten en straten schoon te houden.

Ombouwen

Holthausen is een specialist in het ombouwen van auto’s en bestelwagens naar aandrijving op waterstof. De aandrijflijn is door Hothausen zelf in huis ontwikkeld. Het ombouwen van de vuilniswagens is volgens ESA een nieuwe uitdaging en vraagt om doorontwikkeling van al bestaande technieken. Holthausen hoopt eind 2019 de eerste vrachtwagen voor de gemeente Groningen te kunnen opleveren.

Af fabriek

DAF kan ook af fabriek een elektrische aandrijving leveren voor de CF. Ook is een hybride aandrijving leverbaar. Praktijkproeven hiermee worden opgestart. DAF-moeder Paccar werkt in de VS aan waterstoftechniek samen met Toyota.

'Zestig procent meer…Drie nieuwe banden van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties