fbpx
bekeken: 107 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Hernieuwbare diesel Neste op 100 verkooppunten

DOMEIN:

Geplaatst op: 24 september 2020, 12:44

Leestijd: < 1 minuut

Bandstofproducent Neste viert dat zijn hernieuwbare diesel, de Neste MY Renewable Diesel (HVO), binnen een jaar tijd inmiddels beschikbaar is op meer dan honderd verkooppunten in Nederland.

De diesel is goed verkrijgbaar in Nederland dankzij vier distributiepartners van Neste: Future Wheels Wholesale, EG Retail, GP Groot Bandstoffen en Oliehandel, en Tamoil Nederland.

Duurzaam

De hernieuwbare diesel van Neste is gemaakt van afvalvetten, restmateriaal en plantaardige oliën. Neste claimt dat deze diesel tot 90 procent minder broeikasgassen uitstoot en 33 procent minder fijnstof dan fossiele diesel. De diesel heeft dezelfde chemische samenstelling als fossiele diesel en is geschikt voor alle dieselauto’s en -motoren.

“We zijn erg blij dat we deze mijlpaal samen met onze vier Nederlandse distributiepartners en klanten kunnen vieren. Eigenaren van wagenparken en privé-autobezitters in het hele land kunnen nu onze duurzame diesel tanken en in een handomdraai fossielvrij worden. Neste MY is een drop-in oplossing, wat betekent dat het gemengd kan worden met fossiele diesel en dat er geen aanpassingen aan bestaande dieselmotoren of infrastructuur nodig zijn”, zegt Pieter Zonneveld namens Neste.

Registraties tot nu toe 28%…DT preferred partner European…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties