fbpx
bekeken: 171 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Henrik Henriksson voorzitter Acea Bedrijfswagens

DOMEIN:

Geplaatst op: 5 februari 2020, 11:36

Leestijd: < 1 minuut

De raad van bestuur van de afdeling bedrijfswagens van fabrikantenkoepel Acea heeft Scania-ceo en -president Henrik Henriksson gekozen als voorzitter voor 2020.

Henriksson volgt Gerrit Max op, de president van CNH Industrial, die de fabrikantenkoepel in 2019 heeft voorgezeten. De raad van bestuur kiest zijn voorzitter voor de duur van één jaar. De raad bestaat uit de hoogste leidinggevenden van CNH, DAF, Daimler, Volvo, MAN en Scania.

CO2-neutraal

Acea Bedrijfswagens ziet het als zijn topprioriteit een overgang mogelijk te maken naar CO2-neutraal transport. Tegelijkertijd wil de koepel ervoor zorgen dat wegvervoer blijft bijdragen aan een goede werking van de Europese economie.

“We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met de Europese instellingen om ervoor te zorgen dat de Green Deal-doelstellingen worden bereikt. Ik ben er vast van overtuigd dat, met toenemende inspanningen van alle belanghebbenden, CO2-neutraal wegvervoer tegen 2050 binnen handbereik is. Dit vereist serieuze investeringen in laad- en tankinfrastructuur die geschikt is voor vrachtwagens en bussen, evenals een wettelijk kader dat alle emissievrije en emissiearme voertuigen bevordert”, aldus Henriksson.

Renault levert 20 e-trucks aan…Mercedes Actros SLT voor De…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties