bekeken: 1324 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

HD PartsCenter ‘grootste grossiersnetwerk Benelux’

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 22 oktober 2019, 09:43

Leestijd: 1 minuut

Met de toevoeging van tien zelfstandige grossiers in Nederland en België is HD PartsCenter naar eigen zeggen in de truckbranche “het grootste grossiersnetwerk van de Benelux.”

Intertruck richtte in 2014 HD PartsCenter op, om professionals binnen de branche met elkaar te verbinden. “Grote spelers in de markt als Avim-TMO, FTTP, GTO, JB Remservice, Jonk Parts, Rekos en Van der Burg Parts maken reeds deel uit van het netwerk”, vertelt Erik Nobel, Sales Director Intertruck Benelux BV. “Met deze partners hebben wij al jarenlang een intensieve relatie en wij zijn dan ook blij dat zij met ons de relatie voortzetten.”

Samenwerking

De onderdelendistributeur uit Hoogvliet zet in op samenwerking in de markt. De blik is gericht op individuele zelfstandige grossiers die met het bestaande netwerk de krachten willen bundelen, met het oog op efficiency. Denk hierbij aan het samenvoegen van inkoopvolumes en het delen van kennis en diensten. “Daar voegen wij marketingsupport en innovatieve digitale systemen aan toe”, zegt Marcel van Eeuwen, CEO Intertruck Benelux BV. “Elke regionale speler kan zich daardoor concentreren op zijn core business. Door de overkoepelende inspanningen op het gebied van IT en communicatie zal de individuele grossier een stevigere positie in de markt innemen.”

Versterken

Tot nu toe hebben tien grossiers in Nederland en België zich bij het bestaande netwerk aangesloten: Aalst Parts, EBO, EMV, GS Meppel, GTM, Labie, Op ’t Hof, TLG Ruurlo, TSV en TTMZ. “Ze werken in een andere regio of hebben andere specialisaties, waardoor ze elkaar niet beconcurreren maar juist versterken”, zegt Van Eeuwen. Intertruck verwacht dat het netwerk zich in de komende maanden nog verder uitbreidt.

Lees het interview met Marcel van Eeuwen en Erik Nobel in de komende editie van Aftersales Truck.

Tags: , , , ,

Michiel Kuijs directeur DAF…Intelligente dodehoekcamera…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties