bekeken: 390 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Haldex doet aangifte van bedrijfsspionage

DOMEIN:

Geplaatst op: 11 september 2019, 10:45

Leestijd: < 1 minuut

De Zweedse fabrikant van truckonderdelen Haldex heeft bij de politie aangifte gedaan van bedrijfsspionage.

Haldex laat weten dat het heeft ontdekt dat een medewerker, inmiddels uit dienst, grote hoeveelheden digitale, voornamelijk financiële informatie heeft gekopieerd vanaf de servers van het bedrijf. Tevens zou er bewijs zijn dat deze informatie terecht is gekomen bij ten minste één persoon die werkzaam is in de financiële sector.

Voorkennis

“De potentiële informatiewaarde in elk van de gekopieerde bestanden is beperkt. Gezien het grote aantal gedownloade documenten kunnen we echter niet uitsluiten dat de mogelijke verspreiding van alle bestanden samen heeft geleid tot het vrijkomen van voorkennis”, zegt Jörgen Durban. “Daarom is de Zweedse autoriteit voor economische delicten bij de zaak betrokken.”

Vanwege het risico dat voorkennis op de beurs is gebruikt, is ook de Zweedse beursautoriteit ingelicht. Haldex zegt na de ontdekking van de fraude de bescherming van digitaal materiaal te hebben veranderd.

Genmark verwacht verdere groeiTLN woedend over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties