bekeken: 394 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

GVT Transport & Logistics maakt stap in data

DOMEIN: Telematica

Geplaatst op: 15 mei 2018, 07:49

Leestijd: 1 minuut

Na een uitgebreide, succesvol gebleken pilot maakt GVT Transport & Logistics (GVT) een stap op het gebied van datatoepassing. Het bedrijf gaat een groot deel van het wagenpark, vrachtwagens en trailers, koppelen aan het fleetinteligence platform van Route42.

Hiermee gaat bij GVT het werken met real-time gegevens en nemen van beslissingen op basis van data een grotere rol spelen. Zo wil het bedrijf kosten en processen beter beheersen. Het gaat bijvoorbeeld om veilig gedrag van chauffeurs en brandstofgebruik, op afstand uitlezen van de tacho, maar ook om inzicht in stilstand en lokaliseren van materieel.

Intelligente systemen

Wil Versteijnen, directeur-eigenaar van GVT: “Over logistieke processen is steeds meer data beschikbaar. Met de intelligente systemen van Route42 kunnen wij onze besluitvorming verbeteren op basis van de verkregen data. De resultaten van de pilot waren zo overtuigend dat we een deel van onze vrachtwagens gaan voorzien van N-able en de trailers van N-dure. Dit zien we als een eerste stap in onze partnership. GVT wil blijven innoveren om de business te verbeteren en dat doen we samen met Route42.”

Brandstofbesparing

De fleetmanager en chauffeurscoach ontvangen via het Route42 platform realtime notificaties, zodat ze direct actie kunnen ondernemen als dat nodig is. Bovendien maakte de pilot in Tilburg duidelijk dat met name op de rondweg van en naar de thuisbasis opmerkelijk vaak geremd werd. Door hier concreet op te sturen, is het remgedrag verbeterd. Dat is duurzamer en veiliger. Ook onnodig stationair verbruik op eigen terrein is aangepakt naar aanleiding van de pilot. Tot slot kan GVT veel tijd besparen nu het bedrijf met behulp van locatiegegevens precies kan zien op welke van de vijf vestigingen – Tilburg, Alkmaar, Apeldoorn, Veendam of Willebroek – de wagens en trailerunits zich bevinden.

Geen extra kastjes

De N-able wordt geïntegreerd in de huidige boordcomputers van GVT. Daardoor is slechts een CAN-koppeling nodig en kan gewoon met de huidige tablets gewerkt worden.

Tags: , , , , , ,

Kuijs directeur DAF Nederland…TVM: let op ladingdiefstal in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties