bekeken: 504 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

GVT brengt distributie onder één naam

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 oktober 2017, 16:20

Leestijd: 2 minuten

Per 1 januari 2018 wordt het distributienetwerk van GVT voortgezet onder één naam: GVT Transport & Logistics. De benamingen van de GVT-bedrijven Greuter Logistics in Alkmaar en HSL Logistics in Apeldoorn en Veendam zullen verdwijnen.

Ook de aloude naam Gebroeders Versteijnen, die met name in Noord-Brabant nog altijd gebruikt wordt voor de transporttak van GVT Group of Logistics, behoort vanaf komend jaar voorgoed tot het verleden.

Schaalvergroting

Met de overname in 2014 van Greuter Logistics in 2010 en HSL Logistics kreeg GVT een omvangrijk distributienetwerk in eigen beheer. Door deze schaalvergroting veroverde het bedrijf in de afgelopen jaren een sterke marktpositie in fijnmazige distributie binnen de Benelux, met hubs op strategische plaatsen in Nederland (Tilburg, Alkmaar, Apeldoorn en Veendam) en België (Willebroek). Het logistieke dienstenpakket werd verder uitgebreid. De schaalgrootte, waarbij alles in eigen beheer kan worden uitgevoerd, maakte van GVT een aantrekkelijke logistieke partner. Door deze ontwikkelingen is het familiebedrijf naar eigen zeggen uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de Benelux op het gebied van opslag en distributie van fast moving consumer goods.

Oude huisstijl

Het wagenpark van Greuter en HSL zal de komende zes maanden voor zo’n tachtig procent worden omgezet naar de rode GVT-kleuren. Trucks die binnen afzienbare tijd aan vervanging toe zijn, rijden nog even door in de oude huisstijl. Ook de gebouwen van Greuter en HSL ondergaan een metamorfose. In Alkmaar verrijst momenteel een nieuw distributiecentrum van vijftienduizend vierkante meter, volgende maan op te leveren in GVT-stijl. Verder wordt in Veendam gewerkt aan uitbreiding van de huidige capaciteit, naar vijftienduizend vierkante meter. Ook hier zal de GVT-huisstijl meteen worden doorgevoerd, net zoals dat gebeurt in het bestaande HSL-pand in Apeldoorn.

350 eigen trucks

Met een wagenpark van 350 trucks levert GVT Transport & Logistics dagelijks ruim vijfduizend zendingen af in de Benelux. De eigen warehouses, op strategische locaties in Nederland en België, hebben een totale opslagcapaciteit van 175.000 vierkante meter. GVT Transport & Logistics is onderdeel van GVT Group of Logistics. Daartoe behoren ook Barge Terminal Tilburg, Railport Brabant, Multimodale Terminal De Kempen in Weert en Railterminal Rzepin in Polen.

Tags: , , ,

Introductie Tesla Truck…D-Tec introduceert gestuurde…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties