bekeken: 317 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

GVT bestelt 156 DAF’s CF

DOMEIN: Truckverkoop

Geplaatst op: 14 februari 2018, 09:38

Leestijd: 1 minuut

De GVT Group of Logistics heeft bij DAF een order geplaatst voor 156 exemplaren van de CF. DAF-dealer Truckland heeft de eerste exemplaren van de nieuwe CF recentelijk afgeleverd.

“Het leeuwendeel van onze vloot bestaat al uit DAF-trucks. We hebben nu 250 trekkers van dit merk. De nieuwe order betreft voor een deel uitbreiding en voor de rest vervanging van trucks. Dat laatste gebeurt onder meer bij bedrijven die we onlangs hebben overgenomen: HSL Logistics in Apeldoorn en Greuter Logistics in Alkmaar. De nieuwe DAF CF-trekkers worden daar meteen in onze huisstijl geleverd. Bij honderd exemplaren zit DAF Connect aan boord. Een prima onboard-systeem om verbruik en de invloed daarop van de chauffeur te kunnen monitoren. Dit speelde mede een rol bij de keuze voor DAF.”

Pluspunten

Aan het woord is Wil Versteijnen, algemeen directeur van GVT Group of Logistics, waarvan de hoofdvestiging in Tilburg staat. De nieuwe DAF CF-trekkers worden ingezet voor distributiewerk in de Benelux. Juist in deze tak van transport blinkt de CF uit. “Een korte draaicirkel en goed zicht rondom voor de chauffeurs zijn pluspunten bij manoeuvreren. Verder valt DAF op door low cost of ownership. De nieuwe CF zal nog beter scoren dankzij de zuinigere aandrijflijnen en door onderhoudsintervallen van 200.000 kilometer.”

Onderhoudscontract

Onderhoud voert GVT bij voorkeur zelf uit, in een eigen werkplaats en met gebruik van de onderdelenlevering via DAF. Versteijnen: “Bij de nieuwe DAF CF-trekkers hebben we echter gekozen voor onderhoudscontracten. We opereren namelijk vanuit vijf logistieke hub’s in Nederland en België. Dan is het niet handig om onderhoud in Tilburg uit te voeren. Bovendien willen we onze eigen werkplaats niet uitbreiden. Met onze trucks rijden we naar bestemmingen in de Benelux voor een groot aantal opdrachtgevers en dus met tal van goederen. Dagelijks maken onze combinaties, waaronder vijftig LZV’s, meer dan zesduizend stops.”

Tags: , , , ,

Veiling bezittingen failliet…Eerste Volvo’s FH voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties