fbpx
bekeken: 136 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Grootvolumecombi voor meubelfabrikant

DOMEIN:

Geplaatst op: 20 november 2020, 12:08

Leestijd: < 1 minuut

Meubelfabriek Leolux in Venlo nam deze week een nieuwe luchtgeveerde Scania R410 4×2 in zogeheten Fuel Fighter-uitvoering met een hoge cabine in gebruik. Het is de eerste Scania van het nieuwe model dat de designfabrikant aanschaft. Hij vervangt een Scania die na tien jaar trouwe dienst ingeruild wordt.

De Scania wordt geleverd met een bijpassende twee-assige middenas-aanhangwagen. Bij de constructie is rekening gehouden met het creëren van een zo groot mogelijk laadvolume. Daarbij worden toegestane hoogtes maximaal benut en proberen de constructeurs de laadvloer zo laag mogelijk te houden.

Op pootjes

“Om de kans op zelfs maar de kleinste beschadiging nog verder te verkleinen,  vervoert Leolux alles ‘op de pootjes’ zoals wij dat noemen”, vertelt Roel de Jong, hoofd inkoop bij Leolux. “Daartoe kunnen we in de laadruimte twee extra laadvloeren aanbrengen zodat we tot drie hoog los kunnen laden zonder de meubelen direct op elkaar te stapelen.”

“Dat laatste wordt makkelijker omdat Scania met 94 centimeter hoogte een mooi laag chassis biedt. Zo kon de carrosseriebouwer dankzij de combinatie van 22,5 inch velgen met bandenmaten van 295×60 achter en de nog lagere en bredere 355×50 voor een laadbak met 3 meter binnenhoogte leveren.”

Ook Raad van Beroep verbiedt…Bonden willen strengere…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties