bekeken: 201 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Groningen krijgt fabriek voor waterstoftrucks

DOMEIN:

Geplaatst op: 13 juli 2020, 09:52

Leestijd: < 1 minuut

Het Groningse Holthausen heeft een joint venture gesloten met de Amerikaanse start-up Hyzon Motors om in de provincie Groningen een fabriek neer te zetten waar nieuwe waterstoftrucks gebouwd gaan worden.

Holthausen pioniert al een tijd met waterstof. Zo bouwde het bedrijf al enkele huisvuiltrucks op waterstof voor de gemeente Groningen en bouwde het VW Transporters om. Volgens het bedrijf heeft Holthausen nu de capaciteit om vijftig tot honderd waterstoftrucks per jaar te bouwen.

Aan Holthausen zou voldoende geld zijn betaald om te investeren in een nieuwe fabriek in de provincie Groningen. De bedoeling is om hier over drie, vier jaar zo’n tweeduizend waterstoftrucks per jaar te bouwen. Dit levert de provincie zo’n duizend nieuwe banen op, is de verwachting.

Hyzon

Hyzon Motors wil via de samenwerking met Holthausen voet aan de grond krijgen in Europa. Hiervoor hebben beide bedrijven een nieuwe onderneming opgericht, Hyzon Motors Europe. De directie wordt gevormd door Carl Holthausen en zijn zoon Max.

Hyzon heeft ook al een fabriek in China, die de jaarproductie geleidelijk opvoert van zeshonderd naar vijftienhonderd waterstoftrucks per jaar. In de VS opende Hyzon onlangs een fabriek in New York, in een voormalig pand van General Motors.

Truckland neemt Nederlands…FNV wil dat OM Brinkman alsnog…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties