bekeken: 118 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Global Data: bestelwagens vormen lichtpuntje

DOMEIN:

Geplaatst op: 22 mei 2020, 15:30

Leestijd: < 1 minuut

Het is crisis in de Europese auto-industrie. Door overheidsmaatregelen, zoals de sluiting van showrooms, is de vraag naar nieuwe auto’s in sommige delen van Europa geheel weggevallen. De vraag naar lichte bedrijfswagens is ook afgenomen, maar veel minder dan die naar personenwagens.

Dat maakt data-analysebureau Global Data bekend. Global Data wijst daarbij op de cijfers uit enkele belangrijke autolanden. In Spanje bijvoorbeeld daalde de verkoop van personenauto’s met 88,9 procent in april, terwijl de vraag naar bestelwagens met 72,8 procent daalde. In Frankrijk was dat 88,8 procent om 83,9 procent en in het Verenigd Koninkrijk 97,3 procent om 86,2 procent.

Fabrieken

Het is dan ook vaak met lichte bedrijfswagens dat de productie in de Europese autofabrieken wordt herstart, zoals bij PSA in Hordain. Bij het herstarten van de fabriek liet PSA weten dat de orderboeken voor lichte bedrijfswagens nog wel volliepen en ook de vraag ernaar voorspelbaarder is dan naar personenwagens.

Hoop

Calum MacRae, auto-analist bij Global Data: “Terwijl de industrie onder de invloed van Covid-19 doorrolt, presteren sommige sectoren, zoals lichte bedrijfsvoertuigen, relatief goed. De cijfers zijn misschien niet verrassend, maar het toont wel aan dat er hoop is tussen alle wanhoop op de automarkt.”

Belgische Alcomotive…Cornelis van Leeuwen, in het…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties