fbpx
bekeken: 193 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Giti presenteert nieuwe 17,5 inch trailerband

DOMEIN:

Geplaatst op: 12 augustus 2020, 15:48

Leestijd: < 1 minuut

Truck Tyre Partner brengt van Giti een nieuwe 17,5 inch trailerband op de markt, in drie maten voor 17,5 inch wielen. Het is hiermee voor het eerst dat Giti’s nieuwste truck- en bus-bandentechnologie beschikbaar is voor kleinere maten.

De Giti GTR955 Combi Road komt in eerste instantie beschikbaar in de maat 215/75 R17.5. In het vierde kwartaal komt de GTR 955 ook beschikbaar in de maten 235/75 R17.5 en 245/70 R17.5.

De banden zijn ontworpen voor regionale en langeafstandstransporten en leveren een verbeterde langzame, egale slijtage en een geoptimaliseerde voetafdruk. Alle maten zijn  voorzien van het Three Peak Mountain Snowflake (3PMSF)-symbool voor goedgekeurde montage in markten waar specifieke wetten gelden voor het gebruik van winterbanden.

30 procent meer kilometers

De Giti GTR955 Combi Road werd oorspronkelijk begin 2019 gelanceerd in de maten 385/65 R22.5 en 385/55 R22.5. Testen in de praktijk lieten een stijging van het aantal kilometers zien van ongeveer 30 procent ten opzichte van een eerder vergelijkbaar product, door het verbeteren van onder andere het profiel, de geavanceerde gordelconstructie en een nieuw ontwikkelde rubbersamenstelling. De Giti GTR955 Combi Road is ontwikkeld in samenwerking met het Europese R&D-centrum van Giti Tire in Hannover, Duitsland, en wordt vervaardigd in Jakarta, Indonesië.

Rendement

Dave Willebrands, accountmanager bij Truck Tyre Partner Benelux: “Voor de allereerste keer zijn de nieuwste Combi Road-technieken en hightech materialen van Giti Tire nu toegepast  in een 17,5 inch-maat, waarmee wordt voldaan aan de vraag van onze klanten om de nieuwste technologie ook in de kleinere operationele banden te brengen. Al jarenlang worden wij gewaardeerd vanwege de betrouwbaarheid en het rendement van onze diepladerbanden. Met de GTR 955 komen wij nog beter uit qua rendement. Een breed loopvlak, in combinatie met een extra robuuste schoudergeometrie, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de loopvlakdruk, een lage wrijvingscoëfficiënt en een langere levensduur. Die eigenschappen maken de band tot een superieur premiumproduct voor zowel lange als korte afstanden.”

‘Thermohoes voorkomt smelten…DAF voert productie op
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties