bekeken: 359 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Girteka wil profiteren van Brexit

DOMEIN: Wetgeving

Geplaatst op: 10 september 2019, 09:50

Leestijd: 1 minuut

Het Litouwse transportbedrijf Girteka ziet in de aanstaande Brexit een uitgelezen kans om een flink stuk van de Britse transportmarkt voor zich op te eisen.

“We willen heel graag de Britse markt”, zegt Girteka tegen de Financial Times. “De enige reden waarom we daar nog niet investeren, is vanwege de grote onzekerheid nu. Hoe dan ook, het Verenigd Koninkrijk is een heel aantrekkelijke markt voor ons”, aldus Girteka.

No-deal Brexit

Het is een zeldzaamheid dat een bedrijf op dit moment vertrouwen uit in de Britse markt. Maar Brexit of niet, de Britse markt is en blijft een grote markt met een even grote behoefte aan transport. Girteka erkent wel dat als er wél een no-deal Brexit komt, dit tot ernstige tekorten kan leiden aan voedsel en wat al niet meer voor de Britten.

Uitbreiding

Girteka verwacht ook in het Verenigd Koninkrijk als prijsbreker te kunnen optreden. Het bedrijf zegt dat een transportbedrijf gemiddeld zeven trucks heeft en dat de tien grootste logistieke dienstverleners niet meer dan tien procent van de markt in handen hebben. Girteka hoopt in 2021 een eigen vloot van 10.000 trucks te exploiteren.

Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 764 miljoen euro, waaruit het een winst realiseerde van 19 miljoen euro. Het bedrijf heeft ruim 13.000 chauffeurs in dienst, veelal intern opgeleid. Het bedrijf hoopt het aantal chauffeurs tot 20.000 te kunnen uitbreiden.

Tags: , ,

Daimler in VS de weg op met…Britse regering steekt miljoen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties