fbpx
bekeken: 390 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)

Ginaf weer in Nederlandse handen

DOMEIN:

Geplaatst op: 15 oktober 2020, 11:59

Leestijd: < 1 minuut

Ginaf Trucks Nederland, gevestigd in Veenendaal, is door de overname van het zittende management, bestaande uit Dirk Inia, Jan-Willem van der Krol en Michelle Yang, weer in Nederlandse handen. Het bedrijf is gekocht van het Chinese CHTC.

Voor de aansturing van het bedrijf is Roeland van der Woude als algemeen directeur en medeaandeelhouder aangetrokken. Van der Woude heeft ruimte ervaring binnen de nationale en internationale maakindustrie. Voor verdere versterking van de marktpositie wordt met diverse partijen gesproken.

Van Ginkel’s Automobiel Fabrieken

Ginaf is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat teruggaat tot 1948 toen de gebroeders van Ginkel een bedrijf in de handel en reparatie van vrachtauto’s startten. De naam staat dan ook voor Van Ginkel’s Automobiel Fabrieken. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een vooraanstaande speler op de markt voor de speciale voertuigen, met name voor het bouwtransport.

Als gevolg van de bouwcrisis aan het begin van deze eeuw kon de automotive tak van CHTC het bedrijf in 2011 overnemen. In de afgelopen ruim acht jaar heeft CHTC Ginaf geleid en geïnvesteerd in nieuwe markten en technologie, zoals elektrische aandrijving. Inmiddels heeft CHTC de focus verlegd en besloten zich terug te trekken uit Ginaf.

Management buy-out

Het management, langdurig werkzaam voor Ginaf, heeft de handen ineengeslagen en een bedrijfsplan opgesteld. Dit heeft geleid tot een succesvolle overname. Ginaf legt de focus na de overname weer op de Nederlandse en Europese markt met het leveren van innovatieve en duurzame transportoplossingen, zoals Wide Spread as-opstellingen en Zero Emission-aandrijvingen.

Op de foto het nieuwe managementteam van Ginaf, met van links naar rechts: Dirk Inia, Roeland van der Woude, Michelle Yang en Jan-Willem van der Krol (foto: Ginaf/Wouter Schouten).

HVO op drie tankstations van…Volvo test e-versie FM en FMX…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties