fbpx
bekeken: 280 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Tarief chauffeurskaart vastgesteld op 101 euro

DOMEIN:

Geplaatst op: 20 januari 2020, 12:05

Leestijd: 2 minuten

De prijs van de tachograafkaart is per 18 januari vastgesteld op 101 euro. Dat maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat eerder vandaag bekend.

TLN maakte afgelopen jaar samen met andere branchepartijen bezwaar tegen de verhoging door Kiwa van de tachograafkaartprijs. De branche drong juist aan op een verlaging, omdat de prijzen in Nederland veel hoger liggen – tot wel drie keer – dan in bijna alle andere Europese landen. Het is volgens de sector aantoonbaar onjuist dat partijen niet gereageerd zouden hebben op internetconsultaties zoals in de toelichting in de Staatscourant staat.

Verlaging

De verhoging gaat vooraf aan de voorlopig geplande verlaging van het tarief met 9 euro, per juni dit jaar. Beschamend, zo liet TLN in een eerder bericht weten. De prijs van de Nederlandse kaart ligt nog steeds ver boven het gemiddelde van 59 euro in Europa. Het bedrag is goed voor een derde plaats als duurste van Europa. De minister heeft tot nu toe nog niets gedaan met de herhaalde oproep van onder meer TLN om de prijs drastisch te verlagen. Eerder maakte minister Van Nieuwenhuizen bekend dat het tarief voor de tachograafkaart per 2020 omlaag gaat van 101 naar 92 euro, excl. BTW.

TLN, evofenedex, KNV, BOVAG en RAI Vereniging stelden afgelopen zomer op basis van eigen onderzoek al vast dat de prijs voor deze kaarten in Nederland tot wel zeventig procent hoger ligt dan het Europese gemiddelde. De minister noemt de nieuwe prijs van 92 euro ‘kostendekkend’. De ondernemersorganisaties blijven vraagtekens zetten bij de gehanteerde kostprijs waarvoor Kiwa de kaart zegt te kunnen produceren.

Kostenopbouw

Het ministerie zal nog in gesprek gaan met de branches over het nieuwe tarievenstelsel. Vraagpunt voor de branches zal daarbij zijn hoe deze kostprijs tot stand is gekomen. Het is volgens TLN onvoorstelbaar dat het, gezien de gemiddelde prijs in Europa, niet goedkoper kan. “Daarbij kan het bovendien niet zo zijn dat de branche opdraait voor de fouten die Kiwa eerder dit jaar maakte met de niet-tijdige levering van de Nederlandse tachograafkaarten.”

Compaan gaat verder als KarhofEuropese uitbreiding Simacan…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties