bekeken: 413 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Forse reorganisatie bij Nicolas

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 januari 2019, 11:47

Leestijd: 1 minuut

De Duitse TII Group, waarin drie leveranciers van equipment voor zwaar transport zitten, reorganiseert bij zijn Franse werkmaatschappij Nicolas.

Op 28 februari sluit de fabriek in het Franse Champs-sur-Yonne de poorten. Er worden 73 medewerkers ontslagen. De overige 37 blijven aftersalesdiensten verlenen aan klanten die rijden met de trailers van Nicolas. TII Group onderstreept dat van faillissement geen sprake is, wel dat er gereorganiseerd wordt.

Relocatie productie

In een persbericht meldt TII Group dat de productie van Nicolas naar de TII-vestigingen van Ulm en Pfedelbach wordt gehaald. De locatie in Frankrijk wordt er een voor service, maar dan voor alle merken – dus niet alleen voor Nicolas. De productiehal(len) wordt/worden verkocht. TII Group verwacht dat het nu boventallig geworden personeel nieuw emplooi zal vinden bij de partij die de faciliteiten overneemt. Wanneer zoiets geschreven wordt, is er wellicht al een koper gevonden.

Exceptioneel transport

Nicholas bouwde vanuit Frankrijk uiteenlopende trailers voor exceptioneel transport, zowel voor windmolenvervoer als in veel zwaardere toepassingen. Meest in het oog springend bij Nicolas is natuurlijk de Nicolas Tractomas zwaartransporttrekker. Die levert duizend pk. Ook op het gebied van SPMT en andere modules had Nicolas een naam hoog te houden.

Scheuerle

Het bedrijf werd opgericht in 1855 in Auxerre. De laatste jaren maakte Nicolas deel uit van de Duitse TII Groep, waarin diverse grote namen op het gebied van exceptioneel vervoer verenigd zijn. Denk aan klinkende namen zoals Scheuerle, Kamag, en het in India actieve TIIger. Ook deze bedrijven zijn actief met het zwaarste van het zwaarste equipment, ook met SPMT’s. Bij de TII Group werken negenhonderd mensen.

Tags: , , , , , , , ,

Franken Transport overgenomen…Daimler: 'Tests met platooning…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties