bekeken: 243 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Fors verlies voor bestelautodivisie Mercedes

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 februari 2020, 11:44

Leestijd: < 1 minuut

Dat de resultaten van de truckdivisie bij Daimler verslechteren was al bekend. Er is een omvangrijk bezuinigingsprogramma opgetuigd. Maar nu blijkt dat de bestelautodivisie er sinds afgelopen jaar nog slechter voor staat.

Daimler zag de winst afnemen van 11,1 miljard euro naar 4,3 miljard euro. De nieuw aangetreden topman Olla Källenius wil vooral snijden in het personeelsbestand. Dat moet het bedrijf 1,4 miljard aan besparingen opleveren. Maar Källenius zal ook kritisch kijken naar de bestelautodivisie. Die verkocht weliswaar wereldwijd 439.000 eenheden, maar zag de verliezen oplopen tot 3,1 miljard euro. Dit werd onder meer veroorzaakt door een grote terugroepactie vanwege airbagrisico’s. Källenius schrapte al de pick-up van Mercedes, de X-klasse (foto), wat feitelijk een Nissan-kloon is die in een fabriek van dit merk werd gebouwd.

Brandstofcel

Dit jaar kunnen we naast de elektrische Vito nog een elektrisch aangedreven Sprinter verwachten. Op truckgebied ontwikkelt Daimler nu trucks met een brandstofcel en zet het bedrijf flink in op autonome techniek. Topman Martin Daum van Daimler pleitte opnieuw voor een CO2-belasting. Zo’n maatregel moet de reductiedoelen ten aanzien van uitstoot behalen. Ook zou zo worden voorkomen dat klanten toch de goedkopere diesel aanschaffen, in plaats van de nu nog duurdere elektrische truck.

Valentijnsdag: extra controle…Actiemodel Scania met gratis…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties