bekeken: 409 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Ford Trucks wil 5% marktaandeel West-Europa

DOMEIN:

Geplaatst op: 8 oktober 2019, 13:34

Leestijd: < 1 minuut

Ford Trucks wil over vier jaar een marktaandeel van 5% hebben in de tachtig landen waar deze trucks dan leverbaar zullen zijn. Dit is dus inclusief West-Europa.

Deze stevige aankondiging is afkomstig van Ford-ceo Haydar Yenigün. Hij kondigde onlangs distributiepartnerschappen aan in Spanje en Portugal. “Ik weet dat dit ambitieus is, maar we hebben vertrouwen on onze trucks en in onze dealers.”

Nederland

Tot nu toe zijn de Ford-trucks al leverbaar is diverse Oost-Europese landen, maar de nadruk ligt op het westen van Europa. Tot dusverre heeft Ford welgeteld één dealer in het westen van Europa – en wel in Lissabon. Over vier jaar zullen hier nog vier Portugese steden aan toegevoegd zijn. Op hetzelfde moment moet de Spaanse partner van Ford dan negen dealervestigingen in gebruik hebben.

Aanvankelijk dacht Ford in het najaar van 2020 naar Europa te komen. De Turkse bouwer heeft echter de plannen een jaar vervroegd, na de positieve reacties uit de diverse markten op het nieuwe model. De volgorde van introductie is nu: Italië, gevolgd door Frankrijk en de noordelijke landen, waaronder Nederland.

Lichtere modellen

Ford werkt intussen aan nieuwe varianten van de F-Max. Volgens Yenigün is er een smallere cabine in ontwikkeling, met een breedte van 2,30 meter. Ook wordt gewerkt aan een eigen automatische transmissie, ter vervanging van de huidige ZF TraXon, die ook DAF, MAN en Iveco gebruiken. De smallere cabine moet in thuisland Turkije de zeer gedateerde Cargo-cabine vervangen. Deze stamt nog uit het begin van de jaren tachtig. Voor West-Europa heeft Ford een service-overeenkomst gesloten met trailerservicebedrijf TIP, dat in Europa over een netwerk van werkplaatsen beschikt.

Studie Europa proefprojecten…Slaapplaats voor truck én…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties