bekeken: 818 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Ford Otosan onthult F-Max op IAA

DOMEIN:

Geplaatst op: 20 september 2018, 08:29

Leestijd: < 1 minuut

Ford Otosan heeft op de IAA in Hannover de F-Max truckserie voor de klasse boven 16 ton GVW onthuld. De Turken willen deze truck in 51 landen gaan verkopen, waaronder Europa.

Ford Otosan is een gevestigde naam in Oost-Europa en in de meeste landen in Noord-Afrika. Ook in westelijk Azië, inclusief Rusland en het Midden-Oosten is het een gekende autofabrikant. Het nieuwe model is echter ook duidelijk bedoeld voor het westen van Europa. Wanneer leveringen daar precies zullen aanvangen, werd niet duidelijk.

Aandrijving

Wel weten we nu dat de nieuwe Ford F-Max een 12,7 liter motor heeft die 500 pk levert en 2500 Nm aan koppel. Deze krachten worden via een ZF twaalfgangs automaat overgebracht op de achteras. Voorlopig gaat het alleen om een 4×2 chassis met een 3,60 meter wielbasis. We zien alleen nog een hoge slaapcabine met een inwendige stahoogte van 2,16 meter, maar er wordt ook gesproken van twee cabinevarianten.

Connectruck

Van meet af aan, en dit is wel slim van Ford Otosan, wordt erbij verteld dat de F-Max altijd connected zal zijn en dat op tal van gebieden de baas kan zien hoe het reilt en zeilt met de nieuwe Ford. Er wordt gesproken over Remote Diagnosis, tal van assistentiesystemen, Ford Trucks Net en de integratie van fleetmanagementsystemen.

DAF op IAA met focus op…Gert-Jan Zwart wint Sonic…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties