bekeken: 166 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

FNV wil dat OM Brinkman alsnog vervolgt

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 juli 2020, 12:12

Leestijd: < 1 minuut

Vakbond FNV wil via de rechter afdwingen dat transportbedrijf Brinkman Trans Holland alsnog wordt vervolgd. Dat meldt het NRC.

De vakbond heeft vrijdag 10 juli een klaagschrift naar het gerechtshof in Den Haag gestuurd. De bond deed al twee keer eerder aangifte tegen het bedrijf uit Emmen, in 2016 en in 2019. De bond beschuldigt Brinkman van onder meer mensensmokkel en arbeidsuitbuiting. Desondanks liet de Inspectie SZW afgelopen april weten dat het onderzoek naar het bedrijf is stopgezet. FNV is het hier niet mee eens.

Cao omzeild

Volgens het FNV heeft Brinkman de cao omzeild door Moldavische arbeidskrachten in te zetten die op papier voor een Pools bedrijf werken, maar in de praktijk voor Brinkman. Brinkman zegt dat het bedrijf zich voor 100 procent aan de regels houdt en dat het aan alle onderzoeken door inspectiediensten heeft meegewerkt. Voor nadere stappen door de Inspectie zou na dit onderzoek geen aanleiding zijn geweest. Brinkman spreekt van ‘een heksenjacht’ door het FNV.

De vakbond verwijt de Inspectie op zijn beurt ‘laks optreden’. De gezette stap door de bond moet volgens Edwin Atema van het FNV worden gezien als de wens van de bond om de Inspectie SZW strenger te laten handhaven.

Groningen krijgt fabriek voor…TLN: transport moet in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties