fbpx
bekeken: 236 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Elektrische MAN voor stadsdistributie Hulshoff

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 juli 2020, 09:30

Leestijd: 2 minuten

Het Amsterdamse transportbedrijf Hulshoff heeft voor distributie in de binnenstad een volledig elektrische MAN e-TGE aangeschaft.

Het merendeel van de zestien eenheden tellende vloot van Hulshoff MAN is van het merk MAN. “Toen bleek dat we over enkele jaren alleen nog elektrisch de binnenstad in zouden mogen met onze voertuigen, besloten we, ook met het oog op ons vooruitstrevende en duurzame bedrijfsgebouw aan de westkant van de stad, maar meteen voor een elektrische bestelauto te gaan”, aldus projectleider Edwin de Haan. “Onze MAN-dealer BTS had deze zojuist in het leveringsprogramma opgenomen. Sindsdien rijdt de e-TGE dagelijks geruisloos door de binnenstad en het zuidoostelijk bedrijvengebied in de omgeving van de Arena.”

Laadpalen

De e-TGE kan worden opgeladen vlakbij het dock waar de bestelwagen wordt geladen. “Op die manier gaat met het opladen van de MAN e-TGE geen tijd verloren. Er wordt opgeladen wanneer de laadruimte wordt ingeladen. Het laden moet goed gebeuren, zodat tijdens de rit ook de laadklep optimaal bruikbaar is.”

Aan de andere kant van het gebouw heeft het bedrijf mogelijkheden gecreëerd voor het personeel om de auto op te laden. “We hebben bovenop dit gebouw 3100 zonnepanelen laten aanbrengen. Daarmee kunnen we het hele gebouw van energie voorzien, de heftrucks, trucks en bestelauto’s opladen en dan nog leveren we veel elektriciteit terug aan het net”, zegt De Haan, die eraan toevoegt dat het gebouw geen gasaansluiting heeft.

Klanten willen elektrisch

“Toen een van onze klanten hoorde dat we hen met behulp van een elektrische bestelauto wilden gaan bedienen, bedachten ze zich geen moment. Er werd meteen een laadpaal gebouwd. Het gevolg is dat daardoor de actieradius van de MAN e-TGE verdubbelde, van 150 naar 300 kilometer”, zegt Edwin de Haan Hij heeft er alle vertrouwen in dat binnen nu en enkele jaren de meeste andere klanten zullen volgen. “Tot nu toe werkt de e-TGE perfect, we hebben geen klachten. We hebben de routes goed uitgerekend en klanten stellen het op prijs dat we hiermee hun goederen komen afleveren. ‘Wij zijn er klaar voor’, zeggen we dan!”

Waterstoftrucks Hyundai naar…Van Dijk: nieuwe XF 430…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties