fbpx
bekeken: 119 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Elektrische MAN past in filosofie Lekker Brood

DOMEIN:

Geplaatst op: 10 september 2020, 10:26

Leestijd: < 1 minuut

Biologische bakkerij Lekker Brood in Den Haag heeft sinds kort een elektrische MAN eTGE in gebruik. De elektrische bestelwagen past helemaal in de bedrijfsfilosofie van Lekker Brood, dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Het personeel van Lekker Brood bestaat uit mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, en dat geldt ook voor de chauffeurs van de bestelauto. “Dat vereist speciale aandacht en coaching en onze klanten weten dit ook”, zegt Ad Overgaag van Lekker Brood. “Het concept werkt prima en de mensen zijn stuk voor stuk trots op ons bedrijf. Verder hebben onze klanten met ons gemeenschappelijk dat zij ook voor duurzaamheid staan. Wij dragen dit uit met ons sociale verhaal, maar ook door uitsluitend met groene stroom te bakken. Wij hebben een volledig gasvrije bakkerij, en deze MAN eTGE past dan ook helemaal bij onze duurzame bedrijfsfilosofie.”

Carsharing

“‘Wij werken met vijf vaste chauffeurs op onze twee bestelauto’s. We hebben een diesel voor de langere afstanden waarmee we tot in Amsterdam bezorgen. Voor het werk in en rond Den Haag zetten we de MAN eTGE in. De actieradius is officieel 170 kilometer, maar wij rijden maar zo’n 100 kilometer per dag. We rijden voornamelijk in de vroege ochtend tot net na de middag. Eigenlijk zoek ik nog een partij die de eTGE in de middaguren kan gebruiken. Ik sta wel open voor carsharing, want daarmee neemt de winst voor het milieu alleen maar verder toe. Ik moet zeggen dat onze chauffeurs allemaal erg enthousiast zijn over de elektrische bestelwagen. Vooral het comfort scoort hoge ogen, maar ook het bedieningsgemak. De automaat werkt fantastisch en de stilte werkt rustgevend op de chauffeurs.”

De MAN eTGE werd geleverd door MAN-dealer Van Leeuwen Truckservice uit Waddinxveen.

Verduurzaming Emons gaat…Krone integreert software…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties