fbpx
bekeken: 177 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Eerste Actros van nieuwe generatie voor Braanker

DOMEIN:

Geplaatst op: 11 augustus 2020, 13:34

Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen maand heeft Braanker Logistics uit Alblasserdam zijn eerste nieuwe Mercedes-Benz truck aan het wagenpark toegevoegd. Deze Actros 4163 SLT is tegelijkertijd de allereerste Actros van de nieuwste generatie (met camera’s in plaats van spiegels) in Nederland voor zwaar transport. Dealer Hogenbirk Bedrijfswagens uit Dordrecht coördineerde de opbouw en levering.

Net als de ‘gewone’ Actros van de nieuwste generatie is deze truck standaard voorzien van innovaties als de MirrorCam en de nieuwe anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control (PPC). Omdat de chauffeur regelmatig overnacht in de cabine is deze voorzien van extra’s als een omvormer voor de magnetron, lederen bekleding, standairco en een entertainment set.

Aandrijflijn

De Actros SLT, wat staat voor Schwerlast Transporter, doet zijn naam eer aan met de 15,6 liter OM473-motor: een 460 kW/625 pk sterke zescilinderlijnmotor die goed is voor een imposante 3000 Nm trekkracht. De vierassige trekker heeft twee aangedreven en twee gestuurde assen en is in combinatie met semi-diepladers inzetbaar tot 180 ton treingewicht. De Actros SLT wordt door Mercedes-Benz in Molsheim af fabriek getransformeerd tot zwaartransporttrekker. Daar worden onder meer de voorloopas en installatie achter de cabine gemonteerd, bestaande uit de brandstoftank, accu en luchtketel. Samen met Voith ontwikkelde Mercedes-Benz de turboretarderkoppeling. Deze slijtagevrije koppeling maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren. Bovendien dient deze als retarder voor extra veiligheid. De koppeling maakt veilig optrekken, manoeuvreren en remmen in iedere situatie mogelijk.

Zwaar

De inzet in het exceptioneel transport vergt alle aandacht van Braanker Logistics. Mercedes-Benz maakt het zware werk lichter met de connectiviteitsservice Mercedes-Benz Uptime. Hogenbirk Bedrijfswagens monitort op afstand de technische staat van de Actros SLT en plant waar nodig reparatie en onderhoud in. Hiervoor heeft Braanker een  onderhoudscontract afgesloten bij Hogenbirk. Daarnaast wordt er met Fleetboard actief gecoacht op de rijstijl, zodat ook in de zwaarste inzet efficiënt wordt omgegaan met brandstofverbruik en slijtage tot een minimum wordt beperkt.

Reuzenorder voor Nikola: 2500…‘Thermohoes voorkomt smelten…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties