bekeken: 323 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

e-Crafter Solar rijdt en koelt elektrisch

DOMEIN: Carrosserie

Geplaatst op: 9 januari 2019, 10:18

Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Bedrijfswagens introduceert de volledig elektrische e-Crafter Solar koelwagen. Het systeem wordt mede door de zon gevoed. De duurzame besteller beleeft deze week zijn debuut tijdens de vakbeurs Horecava.

Ombouwspecialist Carrosseriefabriek Harderwijk voorzag het dak van hoog-rendement zonnepanelen. Transportkoeling gebeurt daardoor zonder dat er een brandstofmotor aan te pas komt. Doordat het koelsysteem volledig los staat van de hoogvolt-accu, heeft het geen invloed op de actieradius.

Uitbreidingspakketten

Het basis accupakket bevat een capaciteit van minimaal 5,5 uur continue koeling. Daarnaast levert Volkswagen Bedrijfswagens uitbreidingspakketten om tot maximaal 11 uur continu te kunnen koelen. Onderweg opladen van de hoogvolt-accu tot tachtig procent bij een snellaadstation neemt 45 minuten in beslag. Veel bedrijven kiezen echter voor ‘overdag rijden en ’s nachts laden’. In dat geval is met een wisselstroom wallbox (7,2 kW) het volledig laden afgerond in ruim vijf uur. Ook de accu van het Solar koelsysteem wordt in deze tijd opgeladen, gebruik makend van een eigen 220V stekkeraansluiting.

Rijtraining

Met een reeks diensten ondersteunt Volkswagen Bedrijfswagens ondernemers bij de overstap naar elektrisch rijden. Ze kunnen rekenen op onder meer standaard acht jaar onderhoud en apk, rijtrainingen voor een maximale actieradius, advies van een expert over opladen en passend advies op het gebied van e-logistiek. De definitieve prijzen van de e-Crafter Solar koelwagen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Tags: , , , , , ,

Voor- en nadelen Mobility…Tu Simple breidt vloot…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties