bekeken: 215 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Duurzame werkplaats Scania Joure

DOMEIN:

Geplaatst op: 20 juli 2020, 17:25

Leestijd: < 1 minuut

Met de ingebruikname van een nieuwbouwpand, op bedrijventerrein De Ekers in Joure, heeft Scania Nederland de volgende stap gezet in zijn dealernetwerk. De lokale dealer – Scania Joure – opende daar de poorten van een compleet nieuwe werkplaats, met magazijn, kantine en kantoorfaciliteiten. Vanaf de tekentafel is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt geweest.

De nieuwe vestiging – vlak langs de A7 – ligt hemelsbreed zo’n 3,5 kilometer van de oude locatie. Op 1 hectare grond is een pand van 1.532 vierkante meter met vijf doorrijpoorten gebouwd. Circa een kwart van het bebouwde grondoppervlak is ingedeeld voor magazijn, kantoor en kantine. De binnenhoogte in de werkplaats is met 720 cm. hoger dan gebruikelijk, om meer takelvrijheid te creëren. Daarnaast is het pand geschikt voor werkzaamheden aan LZV’s en toekomstige elektrisch aangedreven voertuigen. Ook LNG/CNG voertuigen zijn geen probleem, doordat het pand is uitgerust met een hiervoor geschikt veiligheidssysteem.

Gasvrij

Scania Joure is het eerste pand in het Nederlandse Scania dealernetwerk dat volledig energieneutraal is ontworpen. De verlichting is volledig LED en het pand is volkomen gasvrij; warmtepompen zorgen voor verwarming. Zonnepanelen zullen binnen afzienbare zorgen voor de nodige energie. Afvalstromen worden gescheiden.

Met het hijsen van de Scania-vlaggen werd het nieuwe pand in Joure officieel in gebruik genomen.

Diesel Technic: moderner…Serviceprovider DKV breidt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties