fbpx
bekeken: 213 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Trailerbeheerder niet aansprakelijk in Duitsland

DOMEIN:

Geplaatst op: 1 september 2020, 11:19

Leestijd: < 1 minuut

Sinds geruime tijd is er in Duitsland discussie over de aansprakelijkheid rondom. Horen truck en trailer onlosmakelijk bij elkaar of moet de oplegger apart tegen aansprakelijkheid verzekerd worden?

Aanleiding is onder meer een rechtszaak die een trailerverhuurder won in Duitsland. Daarbij stelde de rechter het huurbedrijf in het gelijk: alleen de eigenaar van het trekkende voertuig kon aansprakelijk worden gesteld. Vervolgens is discussie ontstaan over de aansprakelijkheid van trailer-eigenaren. Volgens bronnen in Duitsland was dit ook tot 2010 de regel. Daarna gold bij ongevallen met trailercombinaties een fifty-fifty aansprakelijkheid. Dit uitgangspunt blijkt in de praktijk echter te ingewikkeld. Sinds kort is de Duitse wegenverkeerswet weer naar dit principe aangepast.

Buitenlandse trailers

Wie dus trailers in Duitsland op de weg heeft, hoeft die niet meer tegen aansprakelijkheid te verzekeren (zoals in de periode voor 2010 ook al het geval was). In de afgelopen tien jaar bleek het een crime om na ongevallen zaken verzekeringstechnisch goed te regelen. Ook bleek vaak dat op buitenlandse trailers die in Duitsland rondreden helemaal geen aansprakelijkheidsverzekering was afgesloten. Dit leidde volgens betrokkenen tot veel gedoe bij de schadeafwikkeling.

ING: transportsector groeit…Duurzaam en efficiënt in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties