bekeken: 355 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Duitse staat en Toll Collect beëindigen ruzie

DOMEIN: Wetgeving

Geplaatst op: 17 mei 2018, 10:50

Leestijd: 1 minuut

Na veertien jaar procederen hebben Toll Collect, in Duitsland verantwoordelijk voor het heffen van tol voor het vrachtverkeer, en de Duitse staat hun conflict bijgelegd.

Toll Collect zou volgens de Duitse staat nalatig zijn geweest. Het tolsysteem voor trucks werd immers twee jaar later ingevoerd dan contractueel was afgesproken. Daardoor zou de Duitse schatkist in theorie zo’n zes miljard euro aan belastinginkomsten zijn misgelopen.

Loopgravenoorlog

Beide partijen groeven zich vervolgens juridisch  maximaal in. De uitkomst van het hele verhaal is dat de Duitse staat 3,2 miljard euro tegemoet kan zien. Deze uitkomst komt op een pikant moment. Op 31 augustus vervalt het contract tussen de Duitse staat en Toll Collect. Toll Collect bestaat uit Duetsche Telekom, truckfabrikant Daimler en de Franse snelwegexploitant Cofiroute.

Het plan is om alle aandelen voorlopig over te doen aan de Duitse staat, totdat er een nieuwe uitbater is gevonden. Verwacht wordt dat de tolinkomsten in de toekomst flink zullen stijgen wanneer de Duitse tol voor trucks ook wordt verplicht op provinciale wegen.

Tags: , ,

Extra subsidie voor werving…Europa legt trucksector…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties